1. Home
  2. Recepten
  3. pindasoep

pindasoep

Door: yianni

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-2001

Ingrediënten 4 personen


2 liter bouillon ( van blokjes of schenkel)
1 prei
1 grote ui
1 winterpeen, 250 gr. pindakaas, 1/2 kopje ketjap,
1 eetlepel olie,
knoflook, 1 eetl. kerrie djawa,
1 theel. sambal,
1 theel. djahe, selderij, 11/2 ons tauge en wat zout naar smaak.



Zoals mijn vader het maakte

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak 2 (of uiteraard zoveel als je wilt)liter bouillon.
Snij de prei, ui en winterwortel in plakjes en laat dit mee pruttelen.

Bereidingswijze

Maak ondertussen een papje van alle ingredienten en los hiermee de pindakaas op (soepel papje). Voeg het geheel bij de bouillon en laat dit net zo lang pruttelen totdat de winterwortel zacht is.
Op het laatst nog even de tauge mee laten koken.

Serveertip

Heerlijk met stokbrood!



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van yianni
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top