1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Boeuf en daube

Boeuf en daube

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2001

Ingrediënten 4 personen


800 gram magere runderlappen, 1 ons vetspek,
2 uien, 300-400 gram wortelen, 2 tenen knoflook uit de knijper, rode wijn, 1 blikje tomatenpuree, 2 blaadjes laurier, enkele takken peterselie en tijm, zout en peper.



Franse rundvleesstoofpot

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de runderlappen in stukken van 4 x 4 cm en de uien en wortelen in grote stukken.

Bereidingswijze

Bak in een braadpan op een laag vuur het vetspek uit totdat het gesmolten is. Zet het vuur hoog en bak de stukken rundvlees snel aan in het gesmolten vet. Doe vooral niet alle stukken vlees in een keer in de pan maar schroei steeds een paar stukken teglijk dicht. Voeg vervolgens de uien, wortelen en de uitgeknepen teentjes knoflook toe. Meng alles goed door elkaar en laat even doorbakken. Voeg vervolgens net zoveel rode wijn toe totdat alles net onder staat. Maak een bouquet van de kruiden en voeg samen met peper en zout toe. Deksel op de pan en 2 uur laten stoven op een laag vuur. Voeg tomatenpuree toe voor de kleur en de dikte van de saus en laat nog een half uurtje doorpruttelen. Verwijder het bouquet uit de pan voor het opdienen.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree en kropsla met tomaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijtanja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top