Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Moussaka
  6. Moussaka

Moussaka

Door: karinbocuce

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-10-2001

Ingrediënten 8 personen


500gr.aardappels,2aubergines,1ui,ca.11/2dl.olijfolie,750gr.lamsgehakt,2teentjes knoflook,3tomaten,2eetlepels,tomatenpuree,oregano,thijm,rozemarijn,1mespunt kaneel.
Bechamelsaus:5dl.melk,35gram boter,35gram bloem,zout,peper,nootmuskaat,4eidooiers,75gram geraspte uode kaas.


Verder heb je nodig


Wokpan,pannen,ovenschaal


Heerlijk ovengerecht,met aardappels,groenten,en gehakt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels schillen,in dunne plakken snijden en enkele minuten blancheren,Aubergines ook in dunne plakken snijden,met zout besrooien en 1 uur laten intrekken,ui snipperen,knoflook pellen,tomaten ontvellen,en in stukken snijden.

Bereidingswijze

Ui in 2 eetlepels olijfolie aanbakken,Lamsgehakt toevoegen,met een vork rul maken en verder bakken,geperste knoflook toevoegen,tomaat,tomatenpuree,kaneel,engedroogde kruiden toevoegen als het vlees gaar is.
Intussen aubergines droogdeppen,en in de overige olijfolie,aan beide kanten snel bruin bakken.
Bechamel saus maken door de melk aan de kook te brengen en te binden met de gemengde boter en bloem,goed roeren,tot er een dikke saus ontstaat,op smaak brengen met zout,peper en nootmuskaat,van het vuur afnemen en tweederde van de geraspte kaas en alle losgeklopte eidooiers door de saus roeren.

Serveertip

Een ovenschotel beleggen met plakjes aubergine,hierop een deel van het vleesmengsel uitspreiden en dit afdekken met plakjes aardappel,de schotel zo verder opvullen,als laatste laag plakjes aardappel,de saus hierover gieten,en het gerecht bestrooien met de resterende geraspte kaas,oven voorverwarmen op 175C.,de Moussaka in ca.45 min,goudbruin bakken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinbocuce
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top