1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. coq au vin

coq au vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-10-2001

Ingrediënten 4 personen


1 braadkuiken, zout, peper, boter of margarine, 10 kleine uitjes (1 a 1 1/2 grote ui), een paar worteltjes, selderij, 1 prei, peterselie, 2 1/3 dl. kippebouillon, 2 1/2 glas wijn, peperkorrels, laurierblaadje, marjolein, thijm, dragon


Verder heb je nodig


Grote pan


Kip in een heerlijke wijnsaus. Een traditioneel gerecht binnen onze familie. Overgegeven van moeder op dochter.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Worteltjes in stukjes snijden,
kip ontvellen & met zout en peper bestooien & dit in laten trekken.

Bereidingswijze

Bak de kip in een pan of een vuurvaste schaal rondom bruin. Neem ze uit de pan. En bak vervolgens eerst de ongeschilde uitjes breng. Voeg de worteltjes, selderij, prei & peterselie mee. Doe de kip weer bij de groenten en schenk de wijn & de kippebouillon erbij. Voeg de peperkorrels, laurierblaadjes, marjolein, een beetje thijm en dragon toe bij het geheel. De kip moet wel geheel onder het vocht te staan, zonodig aanvullen met kippebouillon. Breng alles aan de kook & laat de Coq au Vin gedurende 40 minuten pruttelen

Serveertip

Serveren met een goed glas franse wijn, wat sla & ovenvers frans stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie78


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie78
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top