Gekonfijte kastanjes

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-10-2001

Volgens Anna "waar ik het recept van heb gekregen" een super recept. Uit het boek "Van de zee naar de hemel".

Deel dit recept

Ingrediënten

1 kilo kastanjes
500 gram suiker
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kastanjes aan de bovenkant kruiselings een stukje in.
Breng lichtgezouten water aan de kook en blancheer de kastanjes totdat de schil iets loslaat. (De kastanjes moeten geheel onder water staan.) Schep de kastanjes uit de pan en spoel ze goed af met koud water. Verwijder het velletje.
Breng het water nogmaals aan de kook, snijd weer een kruisje in de kastanjes en blancheer ze. Verwijder ook het tweede velletje.
Kook ze vervolgens bijna gaar in hetzelfde water.
Laat de kastanjes uitlekken op een schone theedoek.
Kook het water met de suiker, het kaneelstokje en het vanillestokje tot een lichte siroop. Doe de kastanjes een voor een in de siroop en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur uit en laat afkoelen.
Breng het mengsel weer aan de kook en laat het vervolgens 12 uren afkoelen met het deksel op de pan.
Verwarm de kastanjes nog een keer en laat ze op een laag vuur een halfuur doorwarmen.
Schep de kastanjes uit de siroop en doe ze in een weckpot. Giet de siroop erover zodat de kastanjes in het vocht staan.
Bewaar ze in de koelkast.
Serveren bij geitenkaas, bij wild of bij een dessert.

Laatste reacties

inge1956 avatar
inge1956 26-01-2006

Dit lijkt me heerlijk. Ik voeg het toe aan mijn recepten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten