Zoetzuur van pompoen en courgette

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-09-2001

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor 4 tot 5 potten
  • 2 kg Pompoen (schoon gewicht)
  • 500 gr courgette
  • 150 ml azijn-essence
  • 4 el suiker
  • 1 tl zout
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 10 kruidnagels
  • 2 el mosterdzaadjes
  • 2 stelen dragon
  • enkele dillebloemen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 of 5 schone weckpotten van 1 liter.

Bereidingswijze

De pompoen in vieren delen, middenstuk en pitten verwijderen. Vruchtvlees in blokjes snijden. Courgette wassen. Kap en steeleinde afsnijden. Courgette in plakjes snijden.

Azijnessence met suiker en zout en mosterdpoeder in 1? l. water aan de kook brengen. Kruidnagel en mosterdzaadjes toevoegen. Blokjes pompoen en schijven courgette toeveogen en in azijnmengsel glazig koken. (ze moeten niet te zacht worden).

De groente met de dragon en dillebloemen over potten verdelen, met kookvocht aanvullen, zodat de groente onder het vocht bedekt is. De weckpotten sluiten. Ingelegde pompoen nog 30 minuten in water met een temp van 90?C laten koken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten