Hollandsche beschuit

  • Nederlands, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-09-2001

Zelf beschuit maken volgens een oud recept. (De hoeveelheden zijn groot, waarschijnlijk was het recept voor een bakker bedoeld)

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
5 kilo bloem, 2,5 liter melk, 500 gram gist, 10 eieren, 250 gram suiker, 150 gram glucose, 750 gram beschuitgelei, 25 gram zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2351,00 kcal
Koolhydraten 421,60 g
Eiwitten 110,15 g
Vetten 20,55 g

Voorbereiding

Rijstijden:
1e rijs = 20 minuten
2e rijs = 30 minuten
3e rijs = 50 minuten

Baktijd = 10 minuten

Bereidingswijze

Van een gedeelte van de bloem, het vocht, de gist en de eieren, een slap zetsel maken (niet te slap) en laten rijzen (1e rijs). Vervolgens de overgebleven grondstoffen welke van tevoren onderling vermengd zijn, door het zetsel verwerken en het deeg beeindigen door de overgebleven bloem er door te verwerken. Het deeg glad kloppen en laten rijzen (2e rijs). Vervolgens het beschuitdeeg verdeelen afwegen en opmaken (3e rijs). Daarna 10 minuten bakken op 250 graden.

Laatste reacties

marjolein36 avatar
marjolein36 19-12-2001

Heel interessant, maar wat is beschuitgelei?

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 03-10-2001

wat een leuk recept Dagmar, ik neem het mee, niet dat ik overigens van plan ben het te gaan maken, maar gewoon om te hebben !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten