Peter Pan's Cowboy Rice Salad

  • Amerikaans, Salade
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-09-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
220 gr. peultjes 1 kleine ui 1 eetl. olijfolie
200 gr. langkorrelige witte rijst snufje chilipoeder snufje kurkuma
kaneelstokje (1-2 cm lang) 875 ml. ontvette kippenbouillon zout en versgemalen zwarte peper
2 theel. fijgeraspte limoenschil 75 gr. rode paprika 120 gr. gekookte limaboontjes
120 gr. gekookte kidneybonen 120 gr. kipfilet 1 pittig gekruid rookworstje
2 eetl. gehakte verse koriander 125 ml. limoendressing partjes limoen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal de peultjes af, snipper de ui, kook de kipfilet en het rookworstje en snijd deze in stukjes. Breng een pan water aan de kook en blancheer de peultjes 2 minuten. Doe ze in een vergiet, spoel ze af onder de kraan en laat ze uitlekken. Fruit de ui al roerend 10 minuten in de olijfolie in een zware steelpan op laag vuur. Roer rijst, chilipoeder, kurkuma en kaneel erdoor. Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en kook de rijst met het deksel op de pan in 20 minuten gaar. Roer de rijst los met een vork en doe hem in een kom. Breng hem op smaak met zout, peper en limoenrasp. Schep de peultjes, paprika, limabonen en kidneybonen erdoor.Voeg kip en worst toe. Schep de salade voorzichtig om met limoendressing (olie, kuiden naar smaak, limoensap, goed kloppen) en koriandergroen. Proef en voeg zo nodig een snufje van het een of ander toe. Geef de partjes limoen erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten