1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tortilla
  5. Tapa : Tortilla paisana : boerentortilla

Tapa : Tortilla paisana : boerentortilla

Door: oleebolleken

  • Spaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gram aardappelen * 6 eieren * 100 gram sperziebonen * 100 gram doperwten (vers of diepvries) * 50 gram ham * 50 gram chorizo * 1 ui * olijfolie * zout



Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes (niet groter dan 1 cm). Snipper de helft van de ui. Bak dit in hete olie met wat zout op laag vuur tot de aardappel gaar is. Het mag niet kleuren. Kook de sperziebonen en de doperwten tot ze beetgaar zijn. Snipper de andere helft van de ui en fruit dit tot ze transparant is, voeg hier de fijngesneden ham en chorizo bij, de bonen en de doperwten en als laatste het uitgelekte aardappel/ui-mengsel. Klop in een schaal de eieren los samen met wat zout om dit daarna aan het groentenmengsel toe te voegen. Meng dit goed.

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan wat olie en bak hierin de tortilla tot het binnenste deel gaar is en de tortilla aan beide kanten mooi goudgeel van kleur is. Het omdraaien van de tortilla doe ik meestal door de tortilla op een bord te laten glijden, vervolgens de pan op zijn kop op het bord met tortilla te zetten en dan
het geheel om te draaien. Doe dit wel boven de gootsteen, want de olie kan nog wel eens druppelen.

Serveertip

Serveer warm als lunchgerecht of laat de tortilla afkoelen en snij hem in stukken en serveer hem koud als tapa.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van oleebolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top