1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Multiculturele Kip

Multiculturele Kip

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-09-2001

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 cup pitloze druiven, 1 cup rozijnen die in heet water zijn geweld, halve rode parika in reepjes, 7 tenen knoflook, 1 1/2 cup soyamelk, halve tl komijn, 3 tl hete kerrie, halve tl chilipoeder, 1/4 cup olijfolie, 1 ui, halve cup witte wijn, halve mango in kleine stukjes, 4 ontvelde kippenpoten, 1 tl. peterselie


Verder heb je nodig


Maatbeker met Amerikaanse cup-aanduiding.


Hot en spicy kippenpootjes met lekker veel knoflook, druiven, rozijnen en mango. Dit moet je proeven!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereidingswijze

Bak de kippenpoten in de olie tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken. Snijd de ui in schijven. Doe 2 tl olie en 1 tl suiker in een koekepan en bak de ui daarin tot deze gecaramellizeerd is. Haal uit de pan en zet opzij. Zet tevens een halve cup van de wijn, de mango en een halve cup druiven apart.
Doe de overige ingredienten, behalve de kip, in de blender en pureer.
Doe de kip in een glazen ovenschotel die in ingesmeerd met olijfolie. Verdeel de puree over de kip en bak dit 40 minuten. Neem de kip uit de oven en verdeel hier de ui over, het grootste deel van de mango en de rode paprika en het restje wijn. Bak weer 15 minuten.
Leg de kippenpoten op vier borden en garneer met de overgebleven mango, paprika en de in tweeen gesneden druiven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ria_aydin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ria_aydin
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top