Hertenbiefstukje met cranberry-uiensaus

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-09-2001
  • Hertenbiefstukje met cranberry-uiensaus

    Hertenbiefstukje met cranberry-uiensaus

    Hertenbiefstukje met cranberry-uiensaus

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
*2 el boter of margarine*2 hertenbiefstukjes van ca. 125 gr*zout*peper*1 sjalotje, fijngesneden*1 1/2 dl wildfond(pot)*2 el cranberrycompote(pot)*1/2 tl fijngesneden tijm*1/2 tl fijngesneden rozemarijnnaaldjes*mespunt kaneel*kervel, fijngesneden en eventuuel blaadjes of een toefje*gegratineerde aardappelpuree met kastanjes(zie in mijn receptenlijst)*gesmoorde savooienkool met bacon*
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Boter verhitten. Biefstukjes met zout en peper bestrooien en in boter in ca. 4 min. bruin bakken, halverwege omdraaien. Biefstukjes warmhouden op bord afgedekt met aluminiumfolie. In achtergebleven vet sjalot ca. 5 min. zachtjes bakken. Fond, cranberrycompote, tijm en rozenmarijn toevoegen en saus aan de kook brengen. Saus ca. 2 min. zachtjes laten inkoken en op smaak brengen met kaneel, zout en peper.

Serveertip

Savooienkool hoog op bord schikken. Biefstukjes op of tegen bergje kool leggen. Saus over biefstukjes druppelen. Garneren met kervel en bieslook. Bakje met aardappelpuree erbij zetten.

Kcal pp:270.

Laatste reacties

danirick avatar
danirick 07-10-2001

Het was echt heel erg lekker! Ik heb de hertenbiestukjes vervangen door struisvogelbiefstukjes omdat die voorhanden waren en de savooienkool vervangen door rode kool wat ook heel erg goed erbij smaakte! Zeker voor herhaling vatbaar, dank jewel! groetjes Danielle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten