1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Obazda

Obazda

  • Duits, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-09-2001

Ingrediënten 3 personen


1 (rond pakje)goed rijpe camembert -
1 doosje verse-kaas of philadelphia-kaas -
1 fijngehakte ui (rood is het best) -
1 borrellepeltje komijn -
1 theelepel paprika n.smaak heet of mild -
klein snufje zout -
wat grofgemalen zwarte peper naar smaak .


Verder heb je nodig


Diep bord en een vork


Obazda
Obazda

Lekkere niet zo bekende hartige kaas-hap uit Beieren (uitgeproken : oohbatstah ).

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen

Bereidingswijze

Prak alles tezamen tot het een smeuige lichtjes-rode brei wordt . is het te dik doe er dan enkele druppels room bij

Serveertip

Op een schotel of in een diep bord met een paar fijne stukjes ui en iets paprika-poeder erover gestrooid . (evt. takjes peterselie)
smaakt het best bij donker ( trappisten ) bier ( of evt. bij fruitige witte wijn ) . serveren met donker ( zuurdezem ) brood en radijsjes !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hasip


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hasip
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top