1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. rivierkreeftjes met dille

rivierkreeftjes met dille

  • Scandinavisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-09-2001

Ingrediënten


20 rivierkreeftjes
1 wortel
1 ui
stukje wit van een prei
1 bos dille
2 liter visbouillon
6 gekneusde peperkorrels
citroensap
1 blaadje laurier



Gerecht uit Scandinavie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kreeftjes onder koud water afspoelen. Wortel schrappen en in kleine stukjes snijden. Ui pellen en grof hakken. Prei schoonmaken, wassen en in ringen snijden. Dille wassen blaadjes van de stelen halen en hakken. Bouillon met de groente, dille peperkorrels en citroensap, het blaadje laurier en wat zout aan de kook brengen en de kreeftjes in de bouillon leggen. Op laag vuur 10-15 minuten laten trekken.
Opdienen in diepe borden en serveren met vers stokbrood en boter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van redheadblueeyes


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van redheadblueeyes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top