1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Kung Pao kip

Kung Pao kip

Door: praline

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2001

Ingrediënten 4 personen


INGREDIENTEN:
400 gr. kipfilet
4el. soja of maisolie
2-3 grote gedroogde Spaanse pepers(ca. 7 cm)ontpit en in stukjes gesneden.
2 tenen knoflook(in plakjes)
4-6 dunne plakken gemberwortel
1 el. Shaoxing wijn of medium dry sherry
3 lenteuien(in ringetjes)
50 gr. gebrande pinda's

VOOR DE MARINADE:
1/2 tl. zout
4 tl. lichte sojasaus
4 tl. Shaoxing wijn of sherry
1 1/2 tl. maizena
1 el. losgeklopt eiwit

VOOR DE SAUS:
1 el. donkere sojasaus
1-2 el. chilisaus
3 1/2 tl. rijst of wijnazijn
3 1/2 tl. suiker
1 el. maizena
6 el. heldere bouillon of water.


Verder heb je nodig


Wok


Gerecht uit Sichuan.Pikant, kruidig, aromatisch en enigszins zoetzuur. (Uit Yan-Kit Chinees kookboek)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het kippenvlees in dunne reepjes en snijd die weer in blokjes van ca. 1 cm. en leg ze in een kom.
Vermeng alle ingredienten voor de marinade en roer ze door de kipblokjes, laat alles marineren gedurende 15-30 minuten.
Saus: vermeng de sojasaus met de chilisaus, azijn, suiker,maizena en water( of bouillon).

Bereidingswijze

Verhit een wok op hoog vuur tot deze begint te roken.
Voeg de olie toe en laat deze rondvloeien. Voeg de in stukjes gesneden ontpitte spaanse peper toe en roerbak kort, voeg dan de in schuine plakjes gesneden knoflook en gember toe en schep alles om zodat hun aroma vrij komt
Voeg de kip toe en roerbak 1 minuut.
Giet de wijn of sherry langs de rand en blijf roerbakken.
Voeg de in ringetjes gesneden uien toe en en roerbak nog 30-45 seconden.
Nu moet de kip bijna gaar zijn.
Voeg de goed omgeroerde saus toe en laat deze al omscheppende en roerende binden.
Doe er tenslotte de pinda's bij en roerbak nog enige minuten tot alles goed is vermengd.

Serveertip

Schep het geheel op een voorverwarmde schotel en dien meteen op.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van praline
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top