Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Perentaart

Perentaart

Door: reve51

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-09-2001

Ingrediënten


150g amandelspijs150g pure chocolade2 eidooiers3 eetlepels suiker3 handperen6 plakjes diepvries bladerdeegboter voor invettenca. 2 eetlepels citroensapextra nodig: springvorm 26cm, bakpapier



Voor bij koffie of thee of als dessert na een feestelijke lunch!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200?C (hetelucht 180?C).Laat het bladerdeeg ontdooien.Vet de bakvorm in en bedek hem met het bladerdeeg.Blind bakken: Prik met behulp van een vork gaatjes in bodem en rand van het bladerdeeg. Leg bakpapier op het deeg en vul deze met bakbonen of gedroogde bonen gebruiken(deze zijn hierna wel niet meer eetbaar, ook een vulling van zilverfolie voldoet!).Zet de vorm in de oven en bak de taart 10 min.Verwijder het papier met de bonen en vul de taart. Het blind bakken heeft als doel dat hij niet zo hoog rijst.

Bereidingswijze

Klop de eidooiers los.Meng het amandelspijs met de helft van het losgeklopte ei.Verdeel het spijsmengsel over de taartbodem.Schil de peren en snij ze overlangs in dunne plakken.Leg ze dakpansgewijs op de taartbodem. (Of halve peren van inkepingen voorzien.)Besprenkel de peer met het citroensap.Bestrijk de taart met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi met de suiker.Laat de perentaart midden in de oven in ca. 20 minuten goudbruin worden.
Smelt de chocolade au-bain-marie.Schenk de chocolade over de taart , wanneer deze tot lauwwarm is afgekoeld.

Serveertip

Serveer de taart direkt.
Lekker met halfgeklopte slagroom of creme fraiche met vanillesuiker.Vervang de amandelspijs eens voor custardvla.Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top