1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Peultjes

Peultjes

Door: margrietwilma

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2001

Ingrediënten 4 personen


400 gr. varkenshaas
3 eetl. olie
1 theel. sinaasappelschil fijn gesneden
stukje gemberwortel van 3-4 cm fijngehakt,
of 1 theel. gemberpoeder.
2 teentjes knoflook, gepeld in plakjes
1 komkommer in smalle repen van 4 cm.
400 gr peultjes of sugar snaps
1 eetl. sojasaus
2 eetl. sinaasappelsap
2 eetl. oestersaus
150 gr tauge
3 lente uitjes, in diagonale stukjes
50 gr cashew noten


Verder heb je nodig


Wok of een wijde braadpan.


Exclusieve voorjaarsgroente.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd alle ingredienten resp. in reepjes of plakjes.

Bereidingswijze

Snijd de varkenshaas in reepjes. Verhit in een wok of wijde braadpan deolie en bak de sinaasappelschil, de gemberwortel en de knoflook circa 1 minuut. Voeg de varkenshaas toe en bak deze 2 a 3 minuten op hoog vuur, aan alle kanten bruin. Voeg de komkommer en de pueltjes of sugar snaps toe en bak de groenten 2 a 3 minuten mee. Voeg de sojasaus, sinaasappelsap en de oestersaus toe en laat dit even goed meekoken.
Was de tauge, laat deze goed uitlekken en voeg de tauge en de lente uitjes toe, roerbak 1 minuut. Schep op het laatst de cashewnoten er door.

Serveertip

Serveer met gekookte witte (en wilde) rijst.
variatie tips:
vervang de varkenshaas door biefreepjes of door kipfilet.
Vervang de peiltjes door dunne sperciboontjes of snijboontjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margrietwilma
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top