1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Saltimbocca
  6. Saltimbocca

Saltimbocca

Door: margrietwilma

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-09-2001

Ingrediënten 4 personen


8 kalfsschnitsels a 75 gram
zout en peper
8 blaadjes verse salie
8 dunne plakjes rauwe(parma)ham
50 gram boter
1 borrelglaasje marsala of droge witte vermouth


Verder heb je nodig


Grote koekenpan


Kalfsschnitzels met Marsala.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de schnitzels zonodig nog wat dunner en bestrooi ze met zout en peper. Zet met een houten prikkertje een dubbelgevouwen plakje ham met daarop een blaadje salie vast.
Verhit de boter in de koekenpanen bak de schnitzels aan beide kanten mooi bruin maar niet langer dan 5 minuten.
Schenk de marsala of vermouth in de pan en keer de schnitzels nog een keer. Neem het vlees uit de pan.

Serveertip

Serveer de schnitzel besprenkeld met de marsala-jus, broccoli met geroosterde amandelen en tagliatelle.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margrietwilma
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top