1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zoete rijst

Zoete rijst

  • Internationaal, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-09-2001

Ingrediënten 4 personen


Pak dessertrijst/ 1 liter kokosmelk/ 1 glas dessertwijn/ 1 bakje blauwe bessen


Verder heb je nodig


Uitsteekring met een doorsnede van 4 cm.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de dessertrijst in de kokosmelk en de dessertwijn met de gewassen blauwe bessen (houd er een paar achter voor garnering). Verwarm al roerend tot de kokosmelk is opgenomen. Spreid de rijst uit en laat een uur lang afkoelen. Neem uit de rijst vier grote eetlepels en vul hiermee vier keer de uitsteekring. Houd de ring even onder warm water tot je de rijst er voorzichtig uit kunt drukken. Laat de rijstringen een uur afkoelen in de koelkast.

Serveertip

Garneer met de overige blauwe bessen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corrieneeltje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top