Kip in geurige kokosmelk

  • Thais, Borrelhapje
  • 20-30 min.

Lekkere pittige kip

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gram kipfilet,peper/zout/gemberpoeder,1teentje knoflook,1 eetlepel groene curry-pasta,1 dl kokosmelk(blikje), 1 rood pepertje,kleine witte rijstvellen,bieslooksprieten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Stoompan

Voorbereiding

Week kleine witte rijstvellen tot ze zacht zijn. (bijv. tussen 2 kletsnatte schone theedoeken.

Bereidingswijze

/Snijd 250 gram kipfilet in blokjes en wrijf in met peper zout en gemberpoeder.
Verhit 3 eetl. arachideolie en frijt 1 teentje knoflook en 1 eetl. groene curry-pasta.
Bak de kip hierin in 10 minuten gaar en bruin.
Schenk er 1 dl kokosmelk bij, voeg 1stengeltje gekneusde sereh en 1 fijngesneden rood pepertje toe en laat 15 min. pruttelen.
Schep wat vulling op de geweekte rijstvelletjes en vouw ze dicht.
Knoop er een geblancheerde bieslookspriet omheen. Houd ze warm boven stoom

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

stefanie_kookboek avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten