Kip in geurige kokosmelk
- Thais, Borrelhapje
- 20-30 min.
Lekkere pittige kip
Ingrediënten
250 gram kipfilet,peper/zout/gemberpoeder,1teentje knoflook,1 eetlepel groene curry-pasta,1 dl kokosmelk(blikje), 1 rood pepertje,kleine witte rijstvellen,bieslooksprieten.Benodigdheden
Stoompan
Voorbereiding
Week kleine witte rijstvellen tot ze zacht zijn. (bijv. tussen 2 kletsnatte schone theedoeken.
Bereidingswijze
/Snijd 250 gram kipfilet in blokjes en wrijf in met peper zout en gemberpoeder.
Verhit 3 eetl. arachideolie en frijt 1 teentje knoflook en 1 eetl. groene curry-pasta.
Bak de kip hierin in 10 minuten gaar en bruin.
Schenk er 1 dl kokosmelk bij, voeg 1stengeltje gekneusde sereh en 1 fijngesneden rood pepertje toe en laat 15 min. pruttelen.
Schep wat vulling op de geweekte rijstvelletjes en vouw ze dicht.
Knoop er een geblancheerde bieslookspriet omheen. Houd ze warm boven stoom