Filippijnse loempia's

  • Aziatisch, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-09-2001

Gevuld met kip, ham, en pinda,s

Deel dit recept

Ingrediënten
4 loempia-vellen,
50 g pinda's,
200 g kippenvlees,
200 g ham,
zout en peper,
1 eetl maizena,
1 losgeroerd ei,
? theelepel sambal oelek,
4 gesnipperde voorjaarsuitjes

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat 4 loempiavellen ontdooien. Snijdt elk vel in 4 vierkantjes. Rooster 50 g pinda's in droge koekenpan. Af laten koelen en fijnstampen. Meng 200 g kippenvlees, 200 g ham, pinda's, zout en peper door elkaar. Roer 1 eetl maizena door 1 losgeroerd ei en voeg ? theelepel sambal oelek toe. Meng bij vleesmengsel en laat 1 uur koel staan.
Vorm 16 rolletjes en rol door 4 gesnipperde voorjaarsuitjes. Maak het deeg rond het vleesrolletje vochtig en vouw de velletjes dicht. Bak de loempia's in de olie goudbruin. Uitlekken en in voorverwarmde schaal serveren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten