1. Home
  2. Recepten
  3. bananenbrood

bananenbrood

  •  , Brood
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-09-2001

Ingrediënten


250 g boter - 250 g suiker - 2 eetlepels citroenrasp - 1 theelepel vanille-essence - 2 eieren - 500 g bloem - 1 eetlepel bakpoeder - 2 theelepels zout - 2 theelepels nootmuskaat - ca. 5 grote rijpe bananen - 4 eetlepels melk - 4 eetlepels Jamaica-rum (dark) - 4 eetlepels rozijnen zonder pit - 1 eetlepel bloem - 150 g paranoten



Met bananen, rozijnen en paranoten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Roer in een kom de zachte boter los met de geraspte citroenschil, suiker en vanille-essence tot een cremige, luchtige massa. Klop de eieren los en roer deze door het beslag. Zeef de bloem met bakpoeder, zout en nootmuskaat boven de kom en vermeng met de boter-eimassa tot een beslag. Pel de bananen, pureer ze met melk en rum in een mengbeker of prak met een vork tot moes. Roer dit door het beslag. Schud de bloem met de rozijnen en roer die samen met de fijngehakte paranoten ook door het beslag. Schep dit in een ingevette cakevorm en strijk de bovenkant met een spatel glad.
Bak het bananenbrood 1-1 1/4 uur in een voorverwarmde oven bij 180? C.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van het_notenhoekje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van het_notenhoekje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top