Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zuiglamsbout

Zuiglamsbout

Door: annabee

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-09-2001

Ingrediënten 4 personen


1 zuiglamsbout van plm. 800 gram, 2 el olijfolie, 8 tenen knoflook (in de schil), 1 bosje peterselie, 1 bosje tijm, 1 laurierblad, peper, zout



Een lamsbout is de achterpoot van een lam. Een prachtig stuk vlees om aan een stuk in de oven te braden. Vooral als de bout een mooie laag vet heeft, blijft het vlees heerlijk sappig. Misschien nog wel lekkerder dan de 'gewone' lamsbout is de zuiglamsbout. Dit is de bout van een lam dat (bijna) geen gras heeft gegeten maar alleen gezoogd is door de moeder. Zuiglamsvlees is licht van kleur en zacht van smaak. Wie beweert niet van lamsvlees te houden, heeft waarschijnlijk een ouder lam of jong schaap gegeten met een wat sterke smaak.Hier een gerecht dat je op vrijdag bereidt en waar je zaterdag en zondag van kunt eten.Bron: Van de zee naar de hemel

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingstijd is exclusief het in laten trekken van de kruiden.Vrijdag:Hak de kruiden en meng ze met de olijfolie. Plet de tenen knoflook. Smeer de bout in met peper en zout en het kruidenmengsel. Verdeel de knoflook over de bout en wikkel hem in plastic folie. Bewaar hem in de koelkast.

Bereidingswijze

Zaterdag:Verwarm de oven voor op 180 graden.Haal het folie van de bout en braad hem in de voorverwarmde oven 40-50 minuten.Schakel de oven hierna uit en laat de bout nog even staan. Snijd na een kwartier een paar mooie plakken van de bout voor het diner.Laat de rest afkoelen en bewaar in de koelkast.Zondag:Snijd al het vlees van de bout en eet dit koud met een verse mayonaise en een salade van waterkers.

Serveertip

Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top