1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Curry
  6. Curry van sperziebonen, aubergine en rundvlees

Curry van sperziebonen, aubergine en rundvlees

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-2001

Ingrediënten 2 personen


*100 gr sperziebonen*zout*peper*1 el zonnebloemolie*1 ui, in ringen*1 teentje knoflook, geperst*2 tl garam masala(of kerriepoeder)*1/2 tl kurkuma(geelwortel, koenjit)*225 gr mager rundvlees(biefstuk), in reepjes*1 aubergine, in stukken*2 tomaten, ontveld, in blokjes*2 el fijngesneden koriander(of peterselie)*



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sperziebonen in ruim water met zout in ca. 7 min. beetgaar koken en laten uitlekken. Wok verhitten, olie toevoegen en verhitten. Ui, knoflook, garam masala en kurkuma hierin ca. 5 min. mee roerbakken. Op hoog vuur vlees ca. 2 min. roerbakken. Aubergine ca. 2min. meebakken. Sperziebonen, blokjes tomaat en 4 el water toevoegen en 5 min. op laag vuur laten stoven. 1 el koriander, zout en peper erdoor scheppen. Curry voor serveren met rest van koriander bestrooien.

Serveertip

Lekker met rijst en een tomatensalade met koriander-chilidressing.
Kcal pp:290



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top