1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Perzik Marie Louise

Perzik Marie Louise

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-2001

Ingrediënten 4 personen


4 dl. water, 250 gr. suiker, 4 perzikken, 1 theel. vanillesuiker, 1/8 liter slagroom, 1 glas cognac, 1 eetl. poedersuiker



Voor hele zoete meisjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontvel de perzikken, snijd ze door midden en verwijder de pit

Bereidingswijze

Kook een suikerstroop van de suiker en het water, leg de perzikhelften in de hete suikerstroop en voeg de vanillesuiker toe, neem dan de pan van het vuur, laat het even afkoelen en zet het in de koelkast, roer de cognac door de ongeklopte slagroom en voeg de poedersuiker toe, verdeel de perzikken over 4 schaaltjes, giet de stroop er over heen en daarna de cognacroom



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van basalk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top