Granny smith-sorbet-ijs

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.

Lekker om buiten op te eten als het heel warm is.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR HET IJS:3 appels, Granny Smith, ongeschild*1 1/2 el citroensap*40 gr witte basterdsuiker*2 dl appelsap*
VOOR HET SERVEREN:*4 appels, Granny Smith*eventueel extra citroensap*takjes kiemgroenten(shisogroen of tuinkers)*
Boodschappen bestellen
Benodigdheden


Ijsmachine of metalen ijslaatje;ijsbolletjes-schep.

Bereidingswijze

Appels in partjes snijden, klokhuis verwijderen en appels met citroensap besprenkelen. Appels met suiker en appelsap aan de kook brengen en op zacht vuur ca. 15 min. laten koken. Mengsel pureren en iets laten afkoelen. Appelmegsel in ijsmachine in ca. 25 min. tot ijs draaien of ijs in ijslaatje in ca. 4 uur laten bevriezen. Bij bevriezen in ijslaatje ijsmengsel tussentijds 2 keer omroeren met een vork.

Serveertip

Van 4 appels bovenste kapje afsnijden en appels met lepel of mes uithollen. Met behulp van ijsbolletjes-schep van ijs mooie bollen scheppen en ijs in lege appels serveren. Met kiemgroenten garneren.

Kcal pp:180.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lenteszomers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten