maisbrood

  • Afrikaans, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-09-2001


Overheerlyk warm voorgerecht,uit een boek vanuit zuid afrika,

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 kilo mais kolven,3 eetlepels zelf rijzend bak meel,2 eetlepels boter,1 eetlepel suiker 1 teelepel zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keuken machine,groote pan met deksel.schoone theedoek.bewaar de blad van de mais kolven

Voorbereiding

Snyd de mais oortjes van de kolven af en maak ze fyn in een keuken machine, meng alle bestanddelen samen.

Bereidingswijze

bestrooi een vochtige theedoek met een klein beetje bloem,leg de bladjes op de doek en giet de mengsel er bovenop,knoop de doek,niet te strak,laat een klein beetje ruimte voor het rijzen van de brood,doe dit geheel in een vuurvaste schaal met deksel in een grote pan kookend water,laat het water niet in de schaal komen en stoom het geheel voor 2 uur,zorg dat er genoeg water in het pan is dat het niet droog kookedals je water by moet voegen dan moet het kookend water zyn.

Serveertip

Serveer warm met roomboter,of met een sauce van tomaat ,ui en basilicum,

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten