3 kilo mais kolven,3 eetlepels zelf rijzend bak meel,2 eetlepels boter,1 eetlepel suiker 1 teelepel zout.
Keuken machine,groote pan met deksel.schoone theedoek.bewaar de blad van de mais kolven
Overheerlyk warm voorgerecht,uit een boek vanuit zuid afrika,
Snyd de mais oortjes van de kolven af en maak ze fyn in een keuken machine, meng alle bestanddelen samen.
Bestrooi een vochtige theedoek met een klein beetje bloem,leg de bladjes op de doek en giet de mengsel er bovenop,knoop de doek,niet te strak,laat een klein beetje ruimte voor het rijzen van de brood,doe dit geheel in een vuurvaste schaal met deksel in een grote pan kookend water,laat het water niet in de schaal komen en stoom het geheel voor 2 uur,zorg dat er genoeg water in het pan is dat het niet droog kookedals je water by moet voegen dan moet het kookend water zyn.
Serveer warm met roomboter,of met een sauce van tomaat ,ui en basilicum,