IJsland:

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2001

Gebakken vis. De grootste rijkdom van IJsland is de vis en de meeste IJslanders leven van de visvangst. Veel IJslandse vis zoals bijvoorbeeld kabeljauw, schelvis, haring en zelfs walvis, wordt naar andere landen geexporteerd. Natuurlijk eten de bewoners zelf ook veel vis.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1/2 eetlepel boter, 1 kilo 6 visfilets kabeljauw, 1 citroen, 1 snufje zout, mespuntje peper, 1 mespuntje paprikapoeder, 200 gram Emmentaler-kaas, 1/2 eetlepel mosterd, 1 kopje room, 1/2 kopje paneermeel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vurvaste glazen schaal, eetlepel, keukenmesje, rasp, kopje, kleine schaal, pollepel, vruchtenpers.
=============================================
Dit is een ** sterren recept.

Bereidingswijze

De oven op 180 graden voorverwarmen. De vurvaste schaal met boter invetten. Verse visfilets leg je in de schaal. Diepvriesfilets laat je natuurlijk eerst ontdooien. De citroen doormidden snijden en uitpersen. De visfilets aan beide kanten kruiden met zout, peper en paprikapoeder. Daarna druppel je het citroensap erover. Rasp de kaas en strooi deze gelijkmatig over de vis. De mosterd vermeng je met de room in een schaaltje en dan giet je de roomsaus ook over de vis. Het paneermeel over de vis strooien. Tenslotte bak je de vis in 35 minuten gaar, de laatste 10 minuten moet de op 200 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten