1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Door: chefengel

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-09-2001

Ingrediënten 2 personen


500 gr. wijnzuurkool, 2 bananen, 8 plakjes gekookte ham, 1/2 zakje aardappelpuree, 2 dl water, 1 1/2 dl melk, 50 gr geraspte oude kaas, paneermeel, 30 gr. boter of margarine, 2 el. zure room (creme fraiche)


Verder heb je nodig


Ovenschaal en oven


'n "andere" zuurkoolschotel met banaan en ham

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Trek in een kom de (eventueel gaar gekookte) zuurkool uit elkaar en meng er de zure room door. Pel twee bananen en snijd ze in de lengte in vieren. Spreid de plakjes ham uit en verdeel de helft van de zuurkool erover. Leg de bananen erop en rol de plakjes ham stevig op.
Vet een ovenschaal in en leg de rest van de zuurkool op de bodem. Leg de hamrolletjes erop. De oven voorverwarmen op 200 gr. (gasstand 4).
Van de melk, het water en het pureepoeder aardappelpuree maken, waar u de geraspte kaas doorheen roert. Verdeel de puree over de hamrolletjes. Strooi er panneermeel over en leg hier en daar kleine flintertjes boter of margarine.
Schuif de schotel in een voorverwarmde oven en laat de zuurkoolschotel daarin ca. 25 minuten heet en goudbruin worden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chefengel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top