1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. clafoutis

clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-09-2001

Ingrediënten 6 personen


Boter om de schaal mee in te vetten, 565 g pruimen, 45 g boter, 3 grote eieren, 85 g fijne suiker, 100 ml room, 85 g gewone bloem of gemalen amandelen, poedersuiker.


Verder heb je nodig


Ovenschaal van 23 cm doorsnee of keramische vlaaischotel, snijplank, scherp mes, steelpan, mengkom, houten lepel of garde, kleine zeef of theezeefje.


Clafoutis is heerlijk als ze wat is afgekoeld, maar toch nog warm is. serveren met room!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. verwarm de oven voor op 190 graden(gasstand 5)en vet de schaal in. snijd de pruimen doormidden, ontpit ze en snijd ze nog een keer door.

2. smelt de boter in een pan en giet ze in de mengkom. kluts ze met de eieren, de suiker, de room en de bloem of gemalen amandelen.

3. giet het mengsel in de vuurvaste schaal en schik de pruimpartjes er mooi bovenop.

4. bak de clafoutis 40 a 45 min. tot ze in het midden stevig is. laat ze wat afkoelen en strooi er dan poedersuiker overheen.

Serveertip

TIP: je kunt ook clafoutis maken met kersen, abrikozen, appels, reine-claudes of peren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top