Botervis met groentetartaar

  • Internationaal, Tussengerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g botervis in plakken van 1 cm,
1 grote verse ui,
4 tomaten,
halve komkommer,
1 groene citroen,
1 gele paprika,
een beetje verse koriander,
olijfolie,
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereid de groententartaar: snijd de ui, de ontpitte tomaten en de ontpitte en gepelde paprika in kleine stukjes. Voeg de gehakte koriander toe. Besprenkel met citroensap en olijfolie. Kruid met zout en peper. Meng goed en zet het mengsel in de koelkast. Verwarm in een pan een eetlepel olijfolie en laat de plakken botervis goudbruin bakken, 5 minuten per kant.

Serveertip

Dien de vis op met een scheutje olijfolie, vergezeld van de koude groentetartaar en rijst of griesmeel (couscous).

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

witte_kop avatar
witte_kop

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten