Botervis met groentetartaar

  • Internationaal, Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-09-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g botervis in plakken van 1 cm,
1 grote verse ui,
4 tomaten,
halve komkommer,
1 groene citroen,
1 gele paprika,
een beetje verse koriander,
olijfolie,
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereid de groententartaar: snijd de ui, de ontpitte tomaten en de ontpitte en gepelde paprika in kleine stukjes. Voeg de gehakte koriander toe. Besprenkel met citroensap en olijfolie. Kruid met zout en peper. Meng goed en zet het mengsel in de koelkast. Verwarm in een pan een eetlepel olijfolie en laat de plakken botervis goudbruin bakken, 5 minuten per kant.

Serveertip

Dien de vis op met een scheutje olijfolie, vergezeld van de koude groentetartaar en rijst of griesmeel (couscous).

Laatste reacties

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 20-09-2001

wat een leuk idee, die groentetartaar ! Ook deze neem ik mee, je ziet je hebt in ieder geval een dankbare klant !

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten