1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Roergebakken salade van chinese kool en kip

Roergebakken salade van chinese kool en kip

Door: reve51

  • Aziatisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 19-09-2001

Ingrediënten 4 personen


4 eetl. olijfolie3 teentjes knoflook, uitgeperst450 gr. kipfilets in reepjes van 1 cm225 gr. Chinese koolbladeren, in reepjes1/2 komkommer, in reepjes van 5 cm1 groene paprika, in reepjes van 5 cm2 stengels selderij, in reepjes van 5 cm1 eetl. peterselie, fijngehakt2 - 3 eetl. droge sherryzoutversgemalen peper



Een heerlijke warme salade, ook geschikt als maaltijdsalade!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit 3 eetl olie in een wok en roerbak knoflook en kip 10 minuten op een matig vuur, totdat alles gaar en lichtbruin is.Haal de kipfilets uit de wok en houd ze warm.Doe de Chinese kool, komkommer, paprika en selderij met de resterende olie in de wok en roerbak alles 2 - 3 minuten.

Bereidingswijze

Schep het mengsel in een verwarmde schaal of op aparte borden en schep de kip erboven op.Doe de peterselie en sherry in de wok en schraap het aanbaksel van de bodem los.Breng de saus op smaak met zout en peper, giet het over de kip en de groenten en dien de kip direct op.

Serveertip

Serveer er knapperig vers brood bij!Eet smakelijk



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top