1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Baskische kip

Baskische kip

Door: omalidy

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-09-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kg kipcarbonades, 4 tomaten, 2 groene en 2 rode paprika's, 1 flinke eetlepel magere spekblokjes, 100 gr champignons, 1d witte wijn, zout, peper, 2 theelepels paprikapoeder, mespunt cayennepeper, bloem, 1 teentje knoflook, 30 gr boter, 1 eetlepel olijfolie


Verder heb je nodig


Braadpan


Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de stukken kip inmet zout en peper en haal ze luchtig door de bloem. Leg de tomaten in kokend water, spoel ze af en haal het vel eraf. Verwijder de zaadlijsten van tomaten en paprika's.

Bereidingswijze

Wrijf een braadpan in met een doorgesneden teentje knoflook, verwarm daarin boter en olie, fruit de spekblokjes en bak dan in dit vet de kip snel klaar. Voeg de tomaten, paprika's en champignons toe. Strooi er paprikapoeder en cayenne over, laat even verder fruiten en voeg er dan de iets voorverwarmde wijn bij. Laat alles met elkaar zachtjes in ongeveer 3 kwartier gaar stoven.

Serveertip

Dien de kip op in de saus, bestrooid met peterselie en geef er rijst bij waarin enkele draadjes saffraan zijn meegekookt.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van omalidy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top