1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi Goreng

Nasi Goreng

Door: dykstra_h

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-09-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gr rijst, 1 liter water, 1 dl olie, 4 uien, 2 rode pepers, 3 teentjes knoflook, 150 gr gepelde garnalen, 300 gr gaar gekookt vlees, trassi, zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- zet de rijst met het water op en kook het in 30 min gaar
- laat de rijst afkoelen en maak de korrels goed los
- snijd het vlees fijn
- hak de uien, de knoflook en de pepers fijn en fruit dit samen met de fijgewreven trassi in de olie
- voeg het vlees, de rijst en de garnalen toe
- schep voortdurend om op een matig vuur tot de rijst lichtbruin ziet

Serveertip

Garneer met dunne reepjes omelet, schijfjes komkommer en krokant gebakken uitjes



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dykstra_h
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top