1. Home
  2. Recepten
  3. Scandinavische keuken
  4. Finse Preipastei

Finse Preipastei

  • Scandinavisch, Lunch/Brunch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-09-2001

Ingrediënten


150 50 gram boter of margarine
3 dl. tarwebloem
max. 1 eetlepel water
4 witte preistronken
zout
kruiden, zoals verschillende soorten pepers
250 gram brie
1 dl. creme fraiche
2 dl. (slag)room of melk
2 eieren


Verder heb je nodig


Mixer
kom
plank
mes
pan
(pol)lepel
ovenvorm van 25 cm doorsnede


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De over voorverwarmen op 180 graden C.
De witte delen van de prei in kleine stukjes snijden.
De brie fijnsnijden.
De vorm invetten.

Bereidingswijze

Roer 150 grm. boter en tarwemeel doorelkaar - zonodig met gebruik van de handen - en voeg het water toe.
Doe het mengsel op de bodem en een deel op de rand van de vorm.
Smoor de prei in het restant van de boter en voeg zou en kruiden naar smaak toe. Laat dit afkoelen. Leg de prei op het deeg in de vorm en leg de brie erop.
Roer de creme fraiche en de room door elkaar en voeg de eieren toe.Giet dit mengsel over de prei/brie.
Zet de vorm 45 minuten in de oven.

Serveertip

De pastei kan geserveerd worden als voorgerecht, brunch/lunchgerecht of als tussendoortje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nickett


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nickett
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top