1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Granite van roze pompelmoes met cassissorbet

Granite van roze pompelmoes met cassissorbet

Door: bonbollekentwee

  • Frans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-09-2001

Ingrediënten 4 personen


12 roze pompelmoezen voor 6 dl sap * 2 roze pompelmoezen als versiering * 15 g citroensap * 75 g suiker * 200 g water * 800 g cassissorbet * 200 g cassiscoulis * 8 muntblaadjes



Traditie en vernieuwing uit Franse toprestaurants bij jou thuis op tafel !

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de dag voordien het pompelmoessap met het citroensap, de suiker en het water en breng aan de kook. Roer goed en laat afkoelen. Giet in een ondiepe schotel en zet voorzichtig een nacht in de diepvries.

Bereidingswijze

Schil voor de afwerking de roze pompelmoezen tot op het roze vruchtvlees. Snijd dan met een mes de partjes vruchtvlees uit de witte vliesjes. Voorzie 3 partjes per persoon. Schik een bolletje cassissorbet in het midden van de borden. Haal de granite uit de diepvries. Rasp de granite met een vork over het cassisbolletje.

Serveertip

Nappeer met de cassiscoulis en leg een muntblaadje op het bolletje. Schik 3 pompelmoespartjes in waaiervorm rond het sorbetbolletje.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top