Soep van rood fruit met Bordeaux en vlierbloesembeignet

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-2001


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 fles rode Bordeaux * 50 gr suiker * 4 dl frambozencoulis * gemengd rood fruit (frambozen, aardbeien, kersen, rode bessen enzovoort)
Voor de beignets : 50 gr bloem * ongeveer 5 dl ijskoud bruisend water * 2 grote vlierbloesemschermen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de bordeaux met de suiker aan de kook en laat tot drie vierde inkoken. Roer er de frambozencoulis onder en laat afkoelen. Maak het fruit schoon en verdeel het over vier diepe borden. Giet er de wijn over. Meng de bloem met het water en verdeel de vlierbloesems in twee. Dompel ze in het beslag en frituur ze enkele seconden in hete frituurolie van 190? C.

Serveertip

Laat uitlekken op keukenpapier en schik op het fruit.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten