bloemenazijn

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-09-2001

~Heel geschikt om te verwerken in fruitsalades, dressings en mayonaise~

Deel dit recept

Ingrediënten
*wijnazijn: Deze gebruik je voor lichte bloemen als Lavendel.
*ciderazijn: Deze gebruik je voor de donkere bloemen als Viooltjes en donkere rozenblaadjes.
*Verse aromatisch geurende bloemen: Anjers,Bieslook,Bernagie,Rode klaver,Vlier,Lavendel,Oostindische kers,Sleutelbloemen,Roos,Rozemarijn,Tijm,Viooltjes,Witte Lelie,Munt,Dille,Venkel.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Vul een fles met verse bloemblaadjes en giet daarop dan azijn tot de bloempjes net ondergedompeld zijn.
Laat de bloemen nu gedurende drie weken tot een maand trekken in de zon op de vensterbank.(de bloemen geven door de zon hun geurige aroma's af aan de azijn).
Schud de fles iedere dag, zodat alle bloempjes goed in contact komen met de azijn.
Filtreer tenslotte de azijn en bewaar deze op een koele, donkere plaats.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten