1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Provencaals knoflookbrood

Provencaals knoflookbrood

  • Frans, Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-09-2001

Ingrediënten 6 personen


2 uien, 10 teentjes knoflook, 3 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels Provencaalse kruiden, zout versgemalen peper, 1 pak bruin-broodmix



Knoflookbrood is het lekkerst als het nog een beetje warm is, Geef er zoute boter bij en stevig smakende vleeswaren, zoals rauwe ham en droge worst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de uien. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in vieren. Bak de uien in de olie 3 min. op een hoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook, de provencaalse kruiden en wat peper toe en bak ze 2 minuten mee.

Bereidingswijze

Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg er als het gekneed is het uienmengsel aan toe. Laat het deeg rijzen. Vorm er een rond brood van, leg het op de bakplaat en laat datnog 15 min. uitrijzen. Verwarm de oven voor op 220?C. Bak het brood midden in de oven in ca. 35 min. gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top