Rode bessengelei met frambozen

  • Internationaal, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Rode bessengelei met frambozen

    Rode bessengelei met frambozen

    Rode bessengelei met frambozen

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor 4potten:1kg rode bessen-200g frambozen-1kg geleisuiker-ca 2dl witte wijn-1dl water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

jampotten-zeef

Voorbereiding

Laat de bessen 10minuten koken in het water.Leg een doek in de zeef en laat de bessen hierin uitlekken.Meet het opgevangen sap af en leng aan met de witte wijn tot 9dl.Bestrooi de frambozen met de suiker en laat ze een paar uur rusten.

Bereidingswijze

Meng het bessensap met de frambozen met de suiker en laat het 4minuten borrelend opkoken.Schuim de gelei af en laat ze 10minuten rusten.Doe de gelei in potten,sluit ze af en zet ze omgekeerd om ze te laten afkoelen.

Serveertip

Bewaar de potten op een koele donkere plaats.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cat778 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten