Stamppot spitskool

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-09-2001

pittige stampot van spitskool

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo aardappelen ( kruimig), 750 gram gesneden spitskool, 1,5 theelepel kerrie, 1 theelepel vleeskruiden, 25 gram boter. zout naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 324,98 kcal
Koolhydraten 55,47 g
Eiwitten 10,76 g
Vetten 4,50 g
Benodigdheden
pan, mes, snijplank, dunschiller

Voorbereiding

schil de aardappelen en snijd ze in blokken, snij de spitskool in fijne reepjes

Bereidingswijze

was de aardappelen en doe ze onder in de pan. Voeg de spitskool toen. Hierop de kruiden en zout ( niet te veel als je er speklapjes bij doet) Breng alles aan de kook en laat het gaar koken in 25 minuten. Giet het water eraf en stamp de kool met de boter tot een iets kruimige massa

Serveertip

lekker met speklapjes of rookworst en uiteraard jus !

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten