1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. zarzuela

zarzuela

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-09-2001

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui, 5 tomaten, 50 g zwarte olijven zonder pit, 25 g roomboter, 3 eetlepels olijfolie, 2 tenen knoflook, 1 envelopje saffraan, 1 eetlepel fijngehakte basilicum, 1 eetlepel fijngehakte koriander, 1 dl droge witte wijn, 1 dl visbouillon, 200 g zalmfilet, 300 g kabeljauwfilet, 100 g gekookte mosselen, 100 g gamba's of grote garnalen.



Recept van Manouk van der Meulen


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Snijd de olijven in vieren. Verhit de boter en de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui heel zachtjes aan. Pers de tenen knoflook erboven uit. Schep de tomaten met de olijven, saffraan, basilicum en de koriander erdoor en bak dit ca. 3 minuten. Voeg de wijn en visbouillon toe en laat het geheel ca. 10-15 minuten zachtjes sudderen en indampen tot een saus. Snijd de zalm en kabeljauw in grove stukken en leg ze met de mosselen en gamba's in de tomatensaus. Stoof de vis in ca. 5 minuten heel zachtjes gaar.

Serveertip

Lekker met rijst of pasta en een frisse salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dinner1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dinner1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top