Consomme met langoustines

  • Belgisch, Buffet
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-09-2001

Elegante entree:heldere soep; voor een feestelijk buffet. Deze consomme met schaaldieren kunt u makkelijk als koude zomersoep serveren op uw feestbuffet. Maar de consomme de dag tevoren klaar en bereid het garnituur enkele uurtjes voor het buffet van start gaat. Voorbereiding 1 uur; bereiding 1u20 min.voor 6 a 8 pers.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
18 rauwe ongepelde langoustines, 2 wortelen, 1 ui, 1 prei, 2 eetlepels olie, 4 takjes citroenmelisse, 6 takjes kervel, 3 blaadjes gelatine, peper en zout.

Om de fumet te klaren:

1 prei, 1 wortel, 1 tak groene selder, 2 tomaten, 4 eiwitten, 10 peperbolletjes.

Voor het garnituur:

de gepelde langoustines, 1 vleestomaat, 1/4 komkommer, 1 bosje kervel, peper en zout.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Plet de koppen en de schalen van de langoustines in de vijzel en fruit ze 2 min. in de hete olie. Doe er de wortelen, de ui en het preiwit in julienne bij en roerbak 5 min. Doe er 3 l water en de citroenmelisse bij en laat 45 min. tegen de kook aan sudderen in de open pan; schuim geregeld af.

Bereidingswijze

Zeef de fumet en klaar hem als volgt: klop de eiwitten lichtjes op, doe er de fijngesnipperde groenten en de peperbolletjes bij, schep dat alles bij de gezeefde fumet en verwarm op een zacht vuur. Roer tot de fumet kookt en laat 15 min. zacht doorkoken. Groenten en eiwitten klitten samen en komen bovendrijven; de fumet is dan "geklaard". Zeef de fumet opnieuw. Los de geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes op in de warme, heldere consomme en laten koelen.

Blancheer de geschilde komkommer, in blokjes, 2 min. in licht gezouten water. Snij ook de gepelde en de ontpitte tomaten in blokjes. Kook de langoustines 30 sec. in licht gezouten water.

Serveertip

Werk de consomme af met dit garnituur en de fijngeknipte kervel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten