Zalmtaart met ham en spinazie
- Frans, Voorgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 6 personen
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg * 200 gr rauwe zalmfilet in reepjes * 100 gr gekookte ham in reepjes * 100 gr spinazie * 5 eieren * 2 dl room * 50 gr gemalen kaas * peper en zout * boterBenodigdheden
een taartvorm met losse bodem van 24-26 cm diameter * 1 deegrol
Voorbereiding
Ontrol het deeg en leg met papier en al in de vorm, duw goed in de hoekjes en tegen de ribbeltjes van de vorm. Plooi het teveel aan deeg losjes naar buiten. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Verwarm de oven op stand onder- en bovenwarmte voor op 180? C.
Bereidingswijze
Was de spinazie, mix de blaadjes rauw met de eieren en de room, breng het mengsel op smaak met voldoende peper en zout en giet het zo in de taartvorm. Schik bovenop de reepjes zalm en ham en bestrooi het geheel met de gemalen kaas. Bak de taart 20 minuten onderaan in de voorverwarmde oven. Ontvorm de taart en laat ze op een serveerschotel glijden. Trek het bakpapier er voorzichtig van tussenuit.
Serveertip
Serveer de taart warm.