Gesloten taart met bospaddestoelen
- Frans, Voorgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 6 personen
2 rollen kant-en-klaar balderdeeg * 300 gr gemengde bospaddestoelen * 5 eieren * 2 dl room * 1 teentje knoflook * 2 el gehakte peterselie * 1 el olijfolie * muskaatnoot * peper en zout * eierdooierBenodigdheden
een taartvorm met losse bodem van 24-26 cm diameter * 1 deegrol
Voorbereiding
Maak de paddestoelen schoon en bak ze in hun geheel 3 tot 4 minuten in de hete olie met de knoflook uit de pers. Laat afkoelen. Ontrol 1 deegplak en leg met papier en al in de vorm, duw goed in de hoekjes en tegen de ribbeltjes van de vorm. Plooi het teveel aan deeg los naar buiten en laat over de rand hangen. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Verwarm de oven voor op 180? C.
Bereidingswijze
Verdeel de gebakken paddestoelen over de deegbodem en bestrooi ze met de gehakte peterselie. Klop de eieren los met de room, kruid met een snuifje muskaatnoot, peper en zout en giet voorzichtig over de paddestoelen. Dek de taart af met de op maat gesneden tweede plak bladerdeeg en las de overhangende randen erop vast met wat water. Versier eventueel het deksel met figuurtjes uit het deegoverschot en plak deze ook vast met wat water. Maak in het midden een schoorsteentje. Bestrijk het taartdeksel met eierdooier en zet de taart 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Ontvorm de taart en laat ze op een serveerschotel glijden. Trek het bakpapier er voorzichtig van tussenuit.
Serveertip
Serveer warm.
TIP : Buiten het paddestoelenseizoen kunt u deze taart maken met oesterzwammen.