1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Quiche
  6. Quiche met aubergines en ricotta

Quiche met aubergines en ricotta

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-09-2001

Ingrediënten 6 personen


1 rol kant-en-klaar bladerdeeg * 2 middelgrote aubergines * 3 soeplepels fijn zout * 5 cl olijfolie * 12 stukken zongedroogde tomaten in de olie * 200 g ricotta * 3 a 4 dl room * 1/2 koffielepel saffraanpoeder * 3 eieren * zout en peper * olijfolie


Verder heb je nodig


Een bakvorm met losse bodem van 26 cm * een deegrol * een mandoline


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij met een mandoline of vlijmscherp mesje de aubergines in de lengte in 4 mm dikke schijven. Bestrooi ze met zout en laat 1 uur lang rusten in een zeef. Was ze daarna en droog ze voorzichtig af. Bestrijk een grote pan met antikleeflaag met olijfolie en zet ze op het vuur. Leg er de aubergine in en bak ze 3 a 4 min. op een middelhoog vuur. Strijk nu de bovenkant in met olie. Draai de schijfjes om en bak ze verder tot de twee kanten zacht en goudgeel zijn. Haal ze uit de pan en laat ze op een rooster uitlekken. Ontrol het deeg en leg met papier en al in de vorm, duw goed in de hoekjes en tegen de ribbeltjes van de vorm. Plooi het teveel aan deeg naar buiten en rol over de rand van de vorm met de deegrol, het teveel valt eraf en je krijgt een mooi gekartelde taartrand. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af. Verwarm de oven voor op 180? C.

Bereidingswijze

Leg een eerste laag ricotta in de deegbodem, dan een laag aubergines. Verdeel er gedroogde-tomatenblokjes over en ga zo verder tot u geen ricotta et aubergines meer over hebt. Hou wel 3 mooie schijfjes aubergine en 3 stukken gedroogde tomaat over voor de afwerking. Giet de room met de saffraan in een klein kookpotje en breng hem tot het kookpunt. Laat hem een uurtje trekken. Meng in een mengkom, met behulp van een vork, de room met saffraan en de eieren. Strooi er peper en zout over. Giet dit mengsel over de bakvorm en leg er voorzichtig de opgespaarde aubergine en tomaat over. Bak de taart gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveertip

Laat de taart 10 minuten rusten en serveer.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakbolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top