Broccoli-tomatentaart met brie en cashewnoten

  • Frans, Vegetarisch
  • 60-120 min.


Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg * 500 g broccoli * 4 kleine tomaten * 4 eieren * 1 dl slagroom * 50 g geraspte kaas * peper * nootmuskaat * 150 g roombrie * 100 g lichtgezouten cashewnoten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

een taartvorm met losse bodem van 28 cm

Voorbereiding

Ontrol het deeg en leg met papier en al in de vorm, duw goed in de hoekjes en tegen de ribbeltjes van de vorm. Plooi het teveel aan deeg naar binnen. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af. Verwarm de oven voor op 200? C.

Bereidingswijze

Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Halveer de tomaten. Klop in een kom de eieren los met de room. Roer de kaas erdoor en voeg peper en nootmuskaat naar smaak toe. Snijd de brie in plakjes. Leg de broccoliroosjes en de tomaten met de snijkant naar boven in de vorm. Strooi de cashewnoten ertussen. Schenk het eimengsel erover en leg de plakjes brie er in een kring op. Schuif de taart in het midden van de oven. Bak de taart in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Serveer warm of lauw.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bakbolleken avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten