1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Pane casereccio : Gevuld boerenbrood uit Puglia

Pane casereccio : Gevuld boerenbrood uit Puglia

Door: bakbolleken

  • Italiaans, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-09-2001

Ingrediënten 6 personen


1 3/4 dl lauw water * 25 gr verse of 15 gr gedroogde gist * 2 tl zout * 1 tl zwarte peper, grofgemalen * 3 el extra vergine olijfolie * 2 eieren, losgeklopt * 600 gr doppio zero (00) bloem * 150 gr restant salami, in kleine blokjes * 150 gr restant kaas, in kleine blokjes * 2 el paneermeel



Een recept van Antonio Carluccio uit zijn kookprogramma "Carluccio" over de gastronomie in de 12 streken van Italie, ditmaal "Puglia" (Canvas). In "pane casereccio" kunt u allerlei restjes kaas en vlees verwerken die nog steeds eetbaar zijn maar te taai om ze in plakjes te snijden. Elke harde kaas en alle resten salami, ham of worstjes zijn bruikbaar.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe het water in een kom, los er de gist in op en roer er zout, peper, olie en eieren door. Doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en giet er het gistmengsel in. Meng alles tot een deeg en kneed dat minstens 20 minuten tot het glad en elastisch is. Maak er een bol van, dek de kom af met een doek en laat 30 minuten rijzen op een warme tochtvrije plaats. Kneed het deeg nog eens door en maak er, op het met bloem bestoven werkblad, een grote schijf van. Strooi de salami- en kaasstukjes erover en kneed die door het deeg zodat ze er helemaal in zitten. Maak er met de handen een lange worst van en verbind de uiteinden, zodat een ring ontstaat. Leg die voorzichtig op een met paneermeel bestoven bakplaat, dek af met een doek en laat nogmaals 30 minuten rijzen.

Bereidingswijze

Verwarm de oven ondertussen voor tot 200? C. Zet het brood 35 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin is en de onderkant hol klinkt als u erop tikt.

Serveertip

Serveer het brood heel en breek er stukken af aan tafel. Als het brood nog halfwarm is en de kaas nog gesmolten is het een ware delicatesse, maar koud is het natuurlijk ook niet te versmaden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bakbolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top