Taartje van slakken en Comte met salieroom

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-09-2001"Tourte d'escargots au Comte et sa creme de sauge" is een recept van Sylvain Mathias van de hotelschool "Lycee Technique Hotelier de Poligny" in de Franse Jura.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 dozijn wijngaardslakken * 1 glas macvin * 280 gr bloem * 160 gr roomboter * 2 eierdooiers * 1,5 dl volle melk * 150 gr Comte kaas * 2,5 dl room * 2 el fijngehakte verse platte peterselie * 2 el fijngehakte verse salie * muskaatnoot * peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak het deeg door 250 gr bloem en 125 gr boter te mengen, voeg er 3 mespunten zout en 70 gr water bij en meng tot een homogene massa. Vorm een bol, dek af met plasticfolie en leg in de koelkast. Maak ondertussen de bechamelsaus : maak een roux met 15 gr boter en 15 gram bloem, giet er al roerende de kokende melk bij, kruid met versgeraspte muskaatnoot en peper en zout en laat enkele minuten garen. Roer er tenslotte van het vuur af, de eierdooier en de geraspte Comte door. Verwam de oven voor op 220? C.

Bereidingswijze

Spoel de slakken en laat ze zachtjes fruiten in 20 gr boter, giet er een half glas macvin bij en laat het volledig verdampen. Roer er tenslotte de gehakte peterselie door. Rol 2/3 van het deeg uit en snij er 4 cirkels uit met als diameter het totaal van de doormeter van de vorm 2 x de hoogte van het taartje 2 x 2 cm, om 4 individuele taartvormpjes te bekleden. Beboter de taartvormpjes en bekleed ze met het deeg. Verdeel de bechamelsaus over de deegbodems en schik daar de slakken in. Plooi de overhangende deegboordjes (2 cm) over de inhoud. Rol de rest van het deeg uit en snij 4 dekseltjes uit. Plak de dekseltjes met een beetje water vast op de omgeplooide boordjes. Maak een schouwtje in het midden en borstel de taartjes in met losgeklopt eigeel. Schuif de taartjes in de voorverwarmde oven en bak ze gaar in zo'n 15 minuten. Laat ondertussen de rest van de macvin inkoken, voeg de room toe en laat de saus indikken. Kruid met peper en zout en roer er de fijngehakte salie door.

Serveertip

Spuit een halve rand puree op dovenvaste borden en schuif ze onder de grill of salamander. Napeer de borden met de saus en schik er een slakkentaartje op. Garneer af met enkele blaadjes salie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten